Atacul, armă de apărare.

on March 20, 2010 in Oglinda

Plec spre casă prea târziu, de două săptămâni, şi am o uşoară spre explozivă panică: dacă tudorel butoi a activat infractorii şi i-a legitimizat să atace, noaptea, femeile care circulă pe trotuar?

Ete ce mă frământă: E a doua oară când, mergând spre casă, fac acelaşi lucru…Prima dată era în faţa mea un tip, care (aşa mi s-a părut mie, de paranoică) s-a întors din drum când m-a văzut şi m-a acompaniat un timp.
Cu inima bătându-mi să spargă pieptul, m-am oprit şi l-am interpelat: Spuneţi-mi, vă rog, unde este piaţa muncii, sunt puţin confuză şi am senzaţia că este în direcţia opusă…
E bine, mergeţi în direcţia bună
, îmi zice el, iar eu, ascultându-i vocea, îmi dau seama că omul nu reprezintă un pericol de viol.
Aseară, iar…Merg spre muncii şi în spatele meu, unu’ negru şi slab. Grăbesc pasul, îl grăbeşte şi el.
Şi mă întorc, înspăimântată de faptul că simt iminenţa loviturii în cap: Scuzaţi-mă, unde este piaţa muncii? (acum îmi vine să râd, atunci mi-era frică).
E drept în faţă, doamnă, şi eu iar mă liniştesc; omul nu are intenţii nesănătoase de tâlhărit. 

De aia zic: dacă, vreodată, circulaţi pe trotuar la ore târzii pe mihai bravu şi vă opreşte o tipă să vă întrebe unde este piaţa muncii, să ştiţi că eu sunt, şi vă interpelez pentru că mi se pare că arătaţi suspect, nu pentru că vă invit să-mi luaţi portofelul la violat.

13 Responses to “Atacul, armă de apărare.”

 1. Geo says:

  Acu ne-ai dat parola și am sa știu cand arat suspect.:)

 2. Manon says:

  Loool!!!!!!!!!!!

 3. Laura says:

  Hihi!… Buna tehnica, nu m-as fi gandit. Eu tind sa schimb directia de mers in cazurile acestea. Dar asta e o tehnica mai buna. Plus mana pe spray-ul cu CN. Pe care l-am pierdut si trebuie sa imi achizitionez altul…

 4. andreea_none says:

  Mandra, eu am un prieten care atunci cand se duce pe intuneric acasa si vede pe drum vreo tipa, prefera sa lase drumul lui si sa mearga incet in spatele tipei sa se asigure ca respectiva ajunge cu bine acasa:)) si nu te mint cu absolut nimic, daca cumva tipa respectiva este un pic mai dezbracata si are “tupeul” sa se ia de el, omul ii zice clar: la cum esti imbracata zi mersi ca merg in spatele tau. No de asta ce mai zici?

  • Manon says:

   Bine ai venit aici, Andreea!!
   No, io zic ca tipul se incadreaza la aia protejati de tudorel butoi. Si mai zic ca ar trebui sa ni se interzica sa umblam pe strada, noua, femeilor. 😉

 5. […] Azi am venit pe jos, la ceas târziu de noapte, de la școală. Ce cald și ce frumos era afară… Ajunsesem pe la Piața Muncii și zâmbeam. De aia. […]

 6. doru says:

  Un zambet amar. :). Totusi… n-am reusit sa-mi insusesc limbajajul necesar, nu am gena specifica in sange, slava domnului. Picture this.

  “Da, dom’Butoi, trai-v-ar famelia, aveti mare dreptate. Hai sa va spui ce-am patit:

  Intr-o seara,cum ma plimbam eu ca tot omu’ de rand, prin targ, la o ora mai tarzie, vad cum o batranica incepe sa se tina scai de mine, cu intentii cam neclare. Da, mergea in fata mea, da’ de ce cand grabeam eu pasu, incepea si ea sa mearga mai repede??

  Ei, cand am vazut ca nu mai scap de ea, m-am apropiat cu sfiala si am intrebat-o de sanatate. Pai ce, daca ati fi fost in locul meu n-ati fi facut la fel? Nu stiu de ce a inceput sa tipe cand am intrebat-o politicos: “Primiti cu violu’?”, pentru ca si asa nu avea bani la ea, si a trebuit sa-i dau doua palme sa se calmeze…Avea la ea un spray cu piper, norocul ei, ca l-am folosit s-o trezesc cand a lesinat, cu mine deasupra, de emotie, can’ a vazut ca nu ajunge cu genunchiu’ acolo…stiti dv unde?! Femeile astea….In loc de multumesc m-a batut cu geanta ?? I-am luat-o ca sa nu mai nenoroceasca pe altu’…

  Sarumana, dom’ Butoi, si sa va traiasca nevasta. Va ofer serviciile mele de escort,mai ales pentru nevasta dvoastra, gratis. Posed sabie ninja si arma de foc, la nevoie. “

 7. doru says:

  Eu primul…:) Am inceput de pe 19 august, si nu m-am mai putut dezlipi de Jurnal. Abia astept sa ma intorc in fiecare zi aici sa imi clatesc sufletul cu apa vie. Am citit fiecare pagina pana aici, si imi marturisesc dependenta (nepericuloasa) de noul obicei, si senzatiile de deja-vu pe care le am cand constat ca multe din cuvintele folosite au si la mine, si la tine, intelesuri foarte apropiate.
  Sa fi fost dupa mine, as fi postat cate un LOL sau comentariu la aproape fiecare pagina, dar am fost nevoit sa ma mai si abtin,de dragul celor suspiciosi cu aprecierile prea multe.

  M-am multumit deci sa citesc, linistit, dar zguduit periodic de cate un ras spasmodic,cu spume, sau impresionat si ganditor, cu privirea in gol, usor melancolica, si sa astept sa fluieri,din nou, in felul tau inegalabil, de-a dreptul fermecator.

  Deci da. E definitiv.

 8. doru says:

  PS: “Catavencu” am citit mult si cu drag, “Cotidianul” niciodata :))).

Leave a Reply