Archive for June 11th, 2010


Mega Joy

on June 11, 2010 in Oglinda No Comments »

Deci, zâmbetul cel ghiduș și, évidemment, dansul bucuriei.

Sonorul melodiei la maxim, mișcări unduioase, break dance, piruete, mâinile în aer, jump, jump, buriceală, mișcarea pinguinului (și aș face și un șpagat, dar nu pot, am mobilitate mare doar la coloană, sforile mă depășesc). 20 de minute, până cad pe pat, epuizată și zâmbind.

Deseară vine Iulia, din Italia. La mine.

Și m-a atenționat, azi, pe mes: să te pregătești de o strânsoare de să-ți ia respirul.

aproape

on June 11, 2010 in Oglinda No Comments »

Are 21 de ani, dumnezeu i-a dat un sac de daruri, pe alea rare, dar, mai presus de orice, este bunul simț întruchipat.

Aseară îmi trimite un sms: Call me fa.

Îl sun și nu putem vorbi, vreo trei secunde, că râdem cu lacrimi.
–  Deci tu, un pișcărici mic, îi spui  lu’ mama 2… call me fă?
–  Știam ce reacție o să ai.

…Ador oamenii sclipitori și cu umor imprevizibil, care fac glume alunecoase numai după ce devin familie.

Astă vară, în fiecare zi, știam că e ora 21:00, fără să mă uit la ceas. Prin fața blocului trecea un BMW decapotabil, cu maneaua la maxim.
Nu știu după care fereastră anume din bloc suspina, mergea încet, preț de un refren, și arunca în aer offurile și dorurile “care le am pentru tine veața meeea”, precum ăia de la dezinsecția de țânțari care poluează vara copacii dintre blocuri.

În mașina cea cu boxe suprasolicitate se afla un tip dolofan, tuciuriu. Când zic tuciuriu mă refer la faptul că omul o fi lucrat în străinătate sub soare – direct în aer liber – la construcții, mutând lucruri prețioase dintr-o locuință în alta, doamne ferește să fac aici referire la un nume de băutură care se pune, pentru aromă, în prăjituri…

Mă întrebam, astă iarnă prin aprilie, privind nămeții… ce-o mai face, o fi schimbat mașina, o asculta și el altă muzică, o fi convins-o pe femeie de iubirea lui, prin serenadele orientale…

Ei bine, the nenea is back! Are aceeași mașină. Același dor. Aceeași muzică. Aceeași oră. Același zilnic.

Un singur lucru este nou: două tobe de eșapament tip sport, care acoperă, prin poluare fonică, boxele – concurate neloial la decibeli.
BMW-ul a revenit în peisaj, tunat…

..Dacă nici zgomotul ăsta n-o convinge pe femeie să coboare, adio înc-o vară, pentru noi, vecinii…

**
update 11 iunie:
1. desene animate cu cicatrice.
Nu pot să cred ca le vrei animate… Adică, fă-mă să înțeleg: urmărești să surprinzi tot procesul formării, de la rană în sus? Creepy…

2. comunism bataie curea furtun copil. Da, cam așa. Traume și șuturi în cur. Pentru zilele de azi aș avea un singur cuvânt: beton. …E de și mai rău.

3. preludiu pentru sex. La fața locului, bazându-te exclusiv pe feeling. Și fiind atent la partener. Succesul e garantat.