Risc asumat

on May 22, 2010 in Retorice

Nu scrie despre asta, ești nebună, îți pleacă toți, din jurnal…

Eu, azi, cu mintea mea de acum, cred că:

Cei care sunt GAY (folosesc un termen generic) s-au născut așa, nu au ales, când au ieșit din placentă, eu vreau aia.

Ei sunt mai chinuiți decât heterosexualii, sunt considerați, în societate, paria. În țările subdezvoltate, sunt ostracizați.

Au drepturi, pentru că sunt oameni, pentru că au suflet.

Au dreptul să-și crească și să-și educe copiii. Homosexualitatea nu se ia prin mimetism. …Homosexualii se nasc în familii normale.

Un procent enorm din populația care declară sus și tare că e straight și care înfierează homo/bisexualitatea, a visat la /a avut experiențe bisexuale, ca experiment, fun sau mai știu eu dracu ce, ceea ce-i face, pe acești oameni, cu adevărat, condamnabili, dacă ținem cu tot dinadinsul să aruncăm cu piatra.

Am întâlnit homosexuali care îi bat la cur pe mulți dintre bărbații pe care îi cunosc.
Au minte sclipitoare de mascul, au sensibilitate de femeie.
Sunt pedanți, curați tot timpul, au grijă permanent de imaginea lor.
Au spirit caustic, dureri ascunse, zâmbet bun și cald, incertitudini.

Știu să asculte, își îngroapă tristețea cu demnitate. (Nu iau aici în considerare uscăturile, vorbesc despre esență.)

Acești oameni sunt, pe alte coordonate, la fel de inadaptați ca și mine.

Eu visez la o lume în care ( indiferent de ceea ce ți se întâmplă, drame, supărări) oamenii să poată zâmbi când sunt călcați pe picior, din greșeală.

Zâmbetul de pe fața mea aduce soare în inima ta.
Aici, în românia, nu se poate.

Dacă zâmbesc pentru a-mi ascunde durerea, trebuie că sunt nebună.

Dacă sunt entuziastă și am efuziuni sentimentale, trebuie că ascund eu ceva.
Mulți, din jurul, meu sunt foarte preocupați să-mi tempereze entuziasmul.

Zilnic, așa.

De o viață.

Mulți oameni mă iau for granted și decid ei pentru mine, e mai bine așa…
Nu fac nici cel mai mic efort să mă înțeleagă, să mă accepte așa cum sunt eu, un sfredeluș drăgăstos cu draci în cur, când se enervează…
Deci, sunt, pururi, părăsibilă.
…După care, invariabil, parcă sunt blestemată, foștii iubiți îmi caută iubirea, căci golul din inima lor nu e în general, ci poartă numele meu…Și eu fac eforturi să nu îi rănesc, dar sunt secată… Deci urmează ca ei să mă mai calce, o dată, pe cap.

Prietenii mei speciali mă iubesc, așa defectă cum sunt. Nu mă scormonesc, să-mi găsească defectul, nu mă studiază ca pe un cobai în laborator, pentru a vedea cât rezist, când mă epuizez.
Nu mă pun sub lupă, ca să-și demonstreze că ei sunt mai buni ca mine.

Ei îmi zâmbesc și mă iartă, atunci când greșesc și îmi cer scuze.

Mă sună, uneori, doar ca să îmi spună te iubesc.

Bărbații straight din viața mea, pe care i-am iubit, voiau să fiu satelit, să gravitez, aveau fițe de primadonă. Trebuia să fiu, și bărbat, în relație, și femeie.

…Tot de defectă ce sunt, pentru că, structural, fără să cer, la naștere, fără să îmi doresc, mă îndrăgostesc numai de un anume tipar de bărbat: traumatizatul, nefericitul, neînțelesul, cel care, din complex de inferioritate, a devenit cult, sclipitor, fermecător…

Am realizat târziu, asta, și tot atunci mi-am dat seama de implacabil…
…Femeile traumatizate au grijă ca cei din jur să nu sufere, bărbații traumatizați sunt absolut și definitiv egocentriști.

.
..Excepție face o singură categorie. …Ea-i reprezintă pe bărbații care intră automat în sufletul meu, ca FRAȚI: cei născuți altfel– indiferent de coordonatele acestui diferit.

Mi-am făcut acest jurnal, ca să așez aici, poverile. Manon pare o poveste, iar azi, prin ceea ce am scris mai sus, voi supăra oameni dragi, cum e posibil ca o femeie hetero să aibă amici din comunitatea LGBT?
…Însă câți dintre voi, care mă citesc acum, dacă m-ar întâlni, m-ar lua exact așa cum sunt, bună și nebună,  fără să aibă cea mai mică intenție de a-mi scormoni sub carcasă pentru a-și dovedi că în realitate nu sunt povestea din jurnal?

Luați-mă așa cum sunt, jurnalul mă reflectă întocmai: un suflet chinuit, care iubește alte suflete chinuite.
Dacă mă luați pe mine așa cum sunt, luați-i și pe cei din jur, la fel… Suntem, toți, oameni. Toți. …Și n-o să stăm suficient de mult deasupra de pământ…

Dacă este adevărat că unii oameni vin pe lume gata modificați în acel fel, atît de (pe nedrept) hulit, să ne gândim că într-o zi, indiferent de voința noastră, putem deveni părinți de copil special.

Aștept cu drag opinii, bazate pe experiență directă, nu pe considerații bibliografice.
…Ca să redescoperim numitorul comun: umanitatea.


35 Responses to “Risc asumat”

 1. disa says:

  am citit niste randuri scrise de un gay altuia, si am inteles efortul facut de unii pentru a avea o aparenta de normalitate in fata societatii.

 2. Unu mic says:

  Cum am gura mare nici acum n-o sa ma abtin de la comentarii.

  Ceva imi spune sa n-o fac ca poate te supar dar daca nu esti in stare sa accepti o parere contra atunci inseamna ca nu suntem prieteni si nu ai invatzat sa accepti omu asa cum este.
  Acum ca m-am asigurat ca n-o sa te superi pe mine intru in branza.

  “Am întâlnit homosexuali care îi bat la cur pe mulți dintre bărbații pe care îi cunosc” perfect adevarat, dar te anunt ca nu poti intemeia o familie cu un astfel de homosexual decat daca ar fi de convenienta. Tot la barbatii straight te intorci, tot la noi astia care suntem batuti in anumite cazuri la cur de homosexuali.

  “Au dreptul să-și crească și să-și educe copiii”, care copii, Nona? din cate stiu eu, homosexualii nu pot face copii(raportul sexual dintre 2 persoane cu acelasi tip de sex nu poate duce la sarcina, decat in cazul disfunctiunilor sexuale)iar daca te refereai la adoptat copii, eu unu nu sunt de acord. Nu contest ca nu ar reusi sa le dea o educatie ireprosabila, insa eu nu cred ca acei copii care vor creste intr-o familie de homosexuali vor ajunge niste copii normali la maturitate.
  Imagineaza-ti ce ar fi in capul lor cand ar veea ca in alte familii parintii lor sunt barbat si femeie iar la el sunt dupa caz, femeie/femeie sau barbat/barbat.

  I-am acceptat dar inca odata o spun: sa nu se expuna, sunt o minoritate care involuntar prin actiunile lor de iubire provoaca scarba.

  • Manon says:

   Ooo….staaaai, ai citit pe diagonala!!!!!

   Nu vorbeam despre relatia mea cu homosexuali, la modul intim…Despre prietenie!!!!

   Pot avea copiii, nu crescandu-i in burta…
   Asa zici, copiii lor nu vor fi, la maturitate “normali”… Chiar, cum sunt copiii anormali?

   Iti respect opinia, insa te rog, inainte de a-mi raspunde, asigura-te ca nu ai ochii orbiti de ura, si intelegi exact ceea ce scriu eu.

   …Ca sa avem aceiasi termeni de discutie. …Zic.

   Repet finalul articolului. Discutam cu fapte. Nu in general. Nu ma intereseaza intransigenta si intoleranta care au la baza capra vecinului traditionala, care trebuie sa moara, pentru ca a noastra e neagra, si nu alba.
   Daca ai cunoscut personal oameni de acestia,iti spui opinia ta.
   Daca nu ai cunoscut, nu mai e nevoie de comentarii, am retinut, deja, ideea ta, de pe celalalt topic, ca de aia l-am initiat pe acesta.
   Cu cartile pe fata vorbim, fara filosofeli, ca ma pricep si la alea…

  • d says:

   vai, unu mic, ce acces violent de intoleranta avusasi, ca ma lua cu noduri in gat si-mi zvacneste cutia toracica a neputinta
   faptul ca o femeie straight nu poate intemeia o familie cu un homosexual nu anuleaza nicidecum faptul ca exista homosexuali care sunt mai barbati decat multi barbati; cred ai pierdut esenta din ceea ce a vrut nona sa spuna
   daca vrem sa nu alunecam in ipocrizie, nu spunem ca suntem preocupati de normalitatea copiilor IN CIUDA educatiei ireprosabile pe care un cuplu de gay ar putea-o oferi. spunem drept ca respingem ceea ce nu intelegem. tu uita-te intai la multii parinti cei perfect hetero dar si perfect denaturati. a fi un parinte bun nu tine de orientarea sexuala.
   in capul acestor copii ar fi mai multa toleranta, asta ar fi. clar ca lucrurile o pot lua razna, dar, repet, asta nu tine de faptul ca parintii sunt gay sau hetero, tine de cu totul alte treburi.
   iar la final, parca mi-ai tras cu o ranga in cap sau in suflet, nu-mi dau seama, ca senzatia e in aceeasi masura fizica si launtrica:”i-am acceptat dar inca o data o spun: sa nu se expuna, sunt o minoritate care prin actiunile lor de iubire provoaca scarba”. citeste-te. ce ditamai zidul ai ridicat. iubirea provoaca scarba. asta-i prea trist, e sufocant de-a dreptul. cred ca prin cer s-a si plans cand ai scris asta. cum ar fi ca iubirea ta sa provoace scarba? de acceptat n-ai acceptat nimic, unu mic, si in plus cine te crezi tu sa “accepti” cu atata lehamite un dat al firii? of, te-ai dat rotund. fii umil. din rusine, daca nu din dragoste. cum zice nona, se poate sa ai un copil “special”. ce faci atunci? trebuie sa intelegi. sa nu se expuna ca-i minoritar? toti suntem minoritari la un moment sau altul, intr-un sens sau altul. of, ma-ntristasi : (

 3. Unu mic says:

  Mmmmm fapte zici?
  Uite iti spun o intamplare. Eram intr-un club la o lansare, intamplarea a facut sa avem masa in acea seara. Datorita faptului ca era aglomerat si nu toti aveau masa, la un moment dat a venit cineva la noi si ne-a rugat sa-l lasam pe el si pe inca 2 prietene sa ni se alature sau macar sa-si puna bauturile la noi pe masa. Instant am observat un comportament mai feminin la baiatul respectiv, asta nu ma impiedicat sa-l poftesc la noi la masa si sa schimb cateva cuvinte cu el.
  Mi-a lasat o impresie buna, de persoana cu bun simt.
  Insa am trecut si prin situatia cand in Anglia la un supermarchet eram privit printre rafturi de un GAY simi zambea “amenintator” :d…aici a fost unu din momentele in care nu mi-a mai placut de ei.

  • Manon says:

   Inteleg. Era pericol de viol in supermarket. Corect. Am inteles.

   …Daca esti frumos, ce sa-ti fac?
   Si io te-am scanat de la distanta, fomeie batrana, ti-aduci aminte? Nu te recunoscusem la fata, si, pacatele mele, pot sa iti fiu mama. …Din momentul ala nu ti-a mai placut de mine? 😉

   Alt argument, al mic, asta e subred.

 4. Unu mic says:

  Tu ai cumva cocosel? Daca nu, atunci asta-i un argument destul de bun sa fiu deranjat de privirile languroase ale GAY-ului. Nu era pericol de viol, dar gandu ca baleste un barbat dupa mine imi repugna.

  • Manon says:

   am inteles.
   …In acelasi timp remarc ca ai o atentie buna, din moment ce vezi avansurile… Asta nu e un motiv de scarba, ete, esti dragut, te plac si ei. si noi. toti. e de bine. pana la scularea cocoselului mai sunt cateva trepte, zic…urcate de comun acord.
   asta e viata. privirile ar trebui sa complimenteze, ele nu fac rau.
   desi s-ar fi putut sa te inseli. prietenii mei, gay, mi-au spus ca ei se simt intre ei, de cum se vad.

   asa ca poate, gandeste-te, privirea aia nu era cu adresa la tine. sau poate ca tipul voia sa iti umble la buzunar.

   N-am sa ma las pana nu te smintesc din paradigma.
   Daca ai avea un copil, asa, special, ce ai face?

 5. Diana says:

  “gandul ca baleste un barbat dupa mine imi repungna”.. Asa ceva repugna in orgoliu nu in obiectivitatea cuiva.

  Si mie imi repunga 2 barbati care si-o pun azi intre ei si maine cu altii sau/si cu altele, imi repugna ideea de orgie si mai ales de a o face publica, imi repugna lipsa de respect si de iubire, lipsa sentimentului de grija si de consideratie, acestea sunt cu adevarat pericole.
  Asa ceva ar putea influenta un copil si nu faptul ca parintii sai sunt gay, nu faptul ca “se dau la fundulet” cum ne place ‘noua’ astora ‘normali’ sa zicem.
  Sa fim seriosi! A fi gay nu este o perversiune si nici pe departe un mucegai in dezvoltarea copilului infiat.
  Bunul simt si masura nu apartin in excusivitate cuplurilor de heterosexuali si lipsesc in totalitate de la cuplurile de gay.
  Da, un copil poate avea alte perceptii despre viata, poate fi mai tolerant de exemplu, quoting D, dar nu va “deveni” gay pentru ca a fost crescut de o familie de gay.
  Mai nou se accepta ca ceva complet normal un copil cu parinti despartiti, sau un copil “din flori”, sau un orfan dar aceste cazuri erau vazute ca deficiente acum cateva secole si chiar decenii. Nu faptul ca sunt conceputi (EVIDENT) de un barbat si o femeie ii va face buni sau rai, respecabili sau josnici.

  Mi se pare de o mie de ori mai grav decat homosexualitatea, faptul ca in toate revistele, ziarele si media se promoveaza fara rusine relatiile fugare, fara semnificatii, indemnul la experimentare si evitarea sentimentelor.
  Mi se pare scandalos ca se promoveaza cautarea stilului sexual, si faptul ca e ok ca in 2 zile la rand sa te trezesti in paturi diferite atata timp cat folosesti prezervativ, deci te PROTEJEZI. Aici e ipocrizia cea mai mare!
  Gay-ii ‘aia’ de fac parade extrem de explicite si promoveaza experimentele si femomenul de a fi gay ca pe un trend, mi se par de rahat intr-adevar, la fel de rahat precum practicile heterosexuale mentionate mai sus.
  Dar nu aceeia reprezinta homosexualitatea sau cel putin nu ar trebui.
  Problema nu este la homosexuali ci la umanitate.

 6. Stef says:

  Nona, n`ai idee cat de mult pot sa apreciez ca ai scris articolul asta ! ( ah, pe deasupra te`ai si sincronizat cu gayfest`ul!..)

  Acum ca am citit si comentariile, mai bine zis, anumite comentarii, chiar nu pot sa stau pe margine si sa tac, oricat de calma si de “asezata” as fi din fire – enough is enough..

  Experinta directa:
  Sunt bisexuala.
  Numai eu stiu cat de mult mi`a luat sa recunosc asta, in primul rand fata de mine. Desigur, mi`am zis ca nu e “normal” si ca trebuie sa le dau dracului de sentimente, sa`mi arunc inima la cos si sa inchei povestea. Insa sunt fan al fericirii si al adevarului, nu pot minti si nu pot duce o viata in minciuna. Asa ca..da, am iesit la iveala si mi`e bine.
  Insa sunt constienta ca aici si acum, in cadrul acestui minunat spatiu mioritic, nu pot sa ma tin cu iubita mea de mana pentru ca asta, unora, le provoaca o revolta inimaginabila. Nu, nu m`am conformat si mi`am luat`o in freza. Totusi, continui sa cred ca rautatea se trateaza..

  Unu mic, ce e normalitatea? Noi singuri ii dam o definitie, insa te asigur ca orice individ are cel putin cateva momente in viata lui cand calca peste termenul de normal, asta in acceptia societatii. In plus mai bine cresti alaturi de doua mame/ doi tati decat cu un singur parinte..crede`ma.
  Tu spui: “sa nu se expuna, sunt o minoritate care involuntar prin actiunile lor de iubire provoaca scarba.”
  Lipsa de iubire si ura dintre oameni, asta sa`ti provoace scarba. Sa nu se expuna?? Nici presedinte daca ai fi, n`ai avea dreptul sa dictezi omenirii ce sa faca.
  Maaama, si ce sa`ti zic, mare rau ti`a facut ca te`a placut ( = presupunere de a ta ) si ca ti`a aruncat un zambet ! Tanjesc dupa ziua in care oamenii isi vor zambi unul altuia pe strada, asa..aleatoriu -fara un scop anume. Acum stiu si de ce nu se intampla minunea asa: oamenii judeca, prea mult. Cineva mi`a spus odata: “simte fara minte”, sa stii ca ne`ar prinde bine din cand in cand.

  Unu mic, sper ca macar te`am pus pe ganduri, mai mult de atat n`am cum, n`ai fost niciodata in locul meu, n`ai idee cum e sa te risti doar pentru ca vrei s`o ti de mana.

  Nona, tu nu esti defecta, cei care critica si care arunca cu piatra sunt cei defecti, lipsiti de umanitate. Tu – ai prea multa “din aia” si unui om cu multe plase de paianjen cusute pe creier ii e greu sa accepte asta..

  Aaa, si Diana: you go girl !

  Risc asumat.

  • Manon says:

   Stef, habar n-aveam ca este Gayfest-ul. 🙂

   Am scris acest articol pentru ca m-a infuriat cel mic, pe alt topic, la comentarii.Si voi stiti cum sunt eu, cand vreau sa fluier…

   Oamenii simplisti nu pot fi smintiti din paradigma.
   Tot ceea ce ati scris voi aici va ramane, si chiar daca unii neaga evidenta si adevarul, cu timpul, lucrurile spuse aici se vor aseza si in ei si se vor decanta. Al mic e un suflet bun, simplu, tributar, inca, unei mentalitati defecte.
   Il inteleg. Il cunosc. Va veni o vreme in care se va maturiza si va intelege si el. Nu intamplator a ajuns aici, in Jurnal…

   Imi pare rau pentru ca trebuie sa te ascunzi, am un prieten de suflet care vine cateodata la mine, frant si infrant, si il ridic de la pamant, ii spun, esti superb, esti inteligent, esti cult, esti impecabil, esti un buchet de suflet minunat, uita-te in ochii mei si tine minte asta: cand te mai loveste cineva, priveste-i dintii. Ochii. Hainele. vocabularul. Cu atentie. …Dupa care gandeste-te cu ce este el mai bun decat tine, mai pretios… Daca gasesti un singur om care e rau in comportament dar iti da senzatia ca este, cumva, peste tine, vino aici la mami, si arata-mi-l, sa il scanez si eu, sa vedem minunea, sa vedem ca exista oameni exceptionali care traiesc in armonie cu meschinaria dinauntru si cu rautatea…
   …Dar nu se va intampla asta, oamenii astia nu exista. coordonatele lor sunt coerente, si anume, in rau. Invariabil.

   Prietenul meu, Stef, ma are pe mine. sper ca si tu sa ai pe cineva alaturi de voi.
   Iar daca nu ai, eu sunt aici. Nu ma dezic de ceea ce sunt: o femeie straight care care multi frati de suflet LGBT.
   Risc asumat.

   EDIT:
   Am primit pe mail ziarul virtual de la hotnews, azi. In el, un articol despre gayfest.
   sfarsitul articolului mi-a captat atentia, apropo de ceea ce vorbeam noi, despre familiile normale, care isi cresc copiii bine…
   Dau paste, mai jos:
   “Parada s-a incheiat fara incidente grave. La final, langa perimetrul delimitat de fortele de ordine pentru GayFest un copil de 10 ani impartea manifeste impotriva homosexualilor care contineau urmatoarele cuvinte: Pastrati distanta! Aveti HIV, voi homosexuali ratati! Vine, vine repede judecata!”
   No comment.

   • Stef says:

    Multumesc, Nona..Da, din fericire & pur noroc, mai toate cunostintele ne sunt alaturi, asa ca nu am de ce sa ma plang. Am vrut doar sa dau un exemplu propriu si personal, bucata din sufletul meu – asa cum ai zis tu mai jos. “Fratiorul” tau are noroc cu tine 🙂
    Hei..felicitari pentru riscul asumat !

   • Stef says:

    Nu ma mai mira nimic..ei las` sa fim optimisti 🙂

  • Stupid says:

   Stef, la femei nu se pune !!!

   Doua femei care fac dragoste nu intra in aceeasi categorie cu doi barbati care …

 7. Unu mic says:

  Sa fim seriosi, “Unu mic, ce e normalitatea? Noi singuri ii dam o definitie”, atunci ce-ati zice daca ati vedea pe strada un zoofil care-si saruta capra, vaca sau de ce nu pisica in mijlocul strazii, daca normalitatea este individuala.
  Cuvantul NORMAL gasit in dex mie imi spune asta: Care este așa cum trebuie să fie, potrivit cu starea firească, obișnuit, firesc, NATURAL (ai vazut tu ca fiind naturala homosexualitatea), a cărei valoare este apropiată de valoarea întâlnită CEL MAI DES (ai intalnit tu homosexualitatea atat de des incat sa consideri ca este normala), Sănătos (din punct de vedere fizic și psihic.

  HOMOSEXUALITÁTE adj., s. f. atracție sexuală ANORMALA față de persoane de același sex (oare asa a evoluat omenirea de la Adam si Eva incoace, prin homosexualitate).
  Invatati-ma ce inseamna normal si ce nu daca ceea ce scrie mai sus nu este NORMAL.
  Sa nu credeti ca sunt un om care are ochelari de cal sau caruia ii place sa se contrazica, pur si simplu eu ca persoana realista si cu picioarele pe pamant vin cu argumente intaride de marea majoritate a lumii.
  App. era si un banc legat de marea majoritate.
  Ce faci cand o persoana iti spune ca esti beat atunci cand esti? N-o crezi.
  Dar cand 2 iti spun acelasi lucru? Nu le crezi (te gandesti ca au facut alianta impotriva ta).
  Dar cand 3 persoane iti spun ca esti beat, ce faci?
  Te duci si te culci. :)))

  • d says:

   n-ai inteles nimic. definitiile din DEX nu fac nici cat o para chioara. uita-te la definitia iubirii, a omului, a lui dumnezeu si poate te prinzi cam cat se pricepe DEX-ul.
   poate ca esti tu realist, dar nu uita ca una-i realitatea si alta-i adevarul.
   si draga unu mic, 3 persoane ti-au spus ca esti beat 😉

  • Stef says:

   Eu zic sa ne limitam la relatiile interumane. Ca doar ne credem niste “animale” elevate, ce naibii..
   Traieste`ti tu viata dupa definitiile din DEX si spune`mi ca esti fericit.
   Oricum, cu totii suntem un patrat prins inauntrul unui cerc.. hai sa lipim si etichetele de rigoare.

 8. Unu mic says:

  Atunci hai sa ne ardem in bulan, ca-i la moda, oare de ce mi se pare mie ca voi nu reusiti sa vedeti normalul, oare gandeati asa si inainte de a citi articolul asta in jurnal?
  Oare gandeati asa inainte de a ajunge sa va contraziceti cu mine care-s si asa mic si pricajit? 😛

  Dex IUBÍRE, iubiri, s.f. Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste pentru o persoană de sex OPUS ; relații de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva.
  Oare ce-i rau in definitia asta explicata tot de DEX, acel dex pe care tu il acuzi.
  Si gata nu mai vb cu voi, ma duc sa ma culc pt ca homosexualitatea este NORMALA. Ce oameni.

  • Manon says:

   @al mic: TIME OUT!
   Aberezi. Am, la indemana, pentru tine, trei cuvinte din dictionar, cu explicatii cu tot… Dar le las acolo.

   Aceasta sectiune de comentarii trebuie sa isi pastreze decenta, ai cam luat-o prin porumbi, deci te rog sa te opresti aici. Si sa mai citesti, din cand in cand, cuvant cu cuvant, comentariile astea, care nu au litere negre, ci bucati de suflet.

   Iti respectam opinia. Eu, sper, sa te deschizi la minte.
   Acest topic te depaseste, si ai inceput sa jignesti.
   N-o mai face, ca ma superi.
   Iar eu nu vreau sa ma superi, pentru ca, dincolo de cuvintele tale, este un suflet absolut minunat, sensibil, special… Esti si tu drag inimii mele, si as vrea sa ramai asa.
   OK? Te astept sa comentam pe alte topicuri. 😉

   P.S. Bun, bancul ala cu majoritatea. Esti direct vizat.

   • Diana says:

    Mey Manon, lasa omul sa zica! Nu putem sa ii zicem sa nu mai comenteze, comentand ne mai dam seama si unii si altii de multiplele laturi ale problemei. Jignindu-ne sau/si cenzurandu-ne nu ajungem decat sa umflam basica pe sub haine, care nu se vede dar se simte pentru ca.. e acolo, mare si grasa.

    Fac o analogie sensibila aici, si eu am fost in acceeasi situatie de neputinta a intelegerii ca si unu mic, dar nu legata de homosexualitate ci de religie. Si iti ia mult muuuult timp sa accepti unele lucruri, intr-un plan metafizic sau/si emotional.

    Vin sa demontez acu partea aceea cu capra si pisica si curca si ce o mai fi. Nu poti compara complexitatea fiinetei umane, legaturiile si comunicarea pe care le poti avea cu aceasta si sentimentele ce se pot naste intre 2 oameni, indiferent de sex. Nu cred ca mi-ar placea ca vad pe unu ca se pupa cu capra pe strada, pentru ca, capra este un animal inferior a carei vointa este limitata (daca nu inexistenta), care nici ca se opune nica ca refuza si prin urmare nu exita o punte justificabila prin valoriile umane care sa explice o legatura de natura sexual afectiva cu o capra/pisica/ curca. Gen parerea mea.

    Majoritatea si Minoritatea vs. Cantitati si Calitati
    Argumentul majoritatii nu este unul sanatos. Din punct de vedere etic, moral, intelectual, adik tot ceea ce deduce numa creierul, majoritati de oameni au discriminat negri si evrei, comunitati intregi s-au anihilat reciproc pe motive religioase (paradox de paradox si ipocrizie in starea cea mai PURA avand in vedere ca religiile – ha!- majoritare de pe planeta nu imping credinciosii sa se omoare intre ei).
    Apoi dpdv medical/biologic nu putem sa acceptam ca unii se nasc predispusi sa fie atrasi de acelasi sex? La fel de bine cum in procent minoritar se nasc oameni, infertili (diferenta fizica), oameni fara membre (diferenta fizica), oameni cu probleme psihice gen fobii, sindroame, boli psihice (diferente psihice). Si aici fac si eu ceva gen dex. Diferentele psihice pot fi interpretate ca diferente de suflet – psyche care inseamna in greaca suflet sau minte – Si totusidiferentele astea de “suflet” nu pot fi acceptate la bolnavii psihic (ca de asta le zice bolnavi) pentru ca acestia pot reprezenta un pericol pentru ei insisi si/sau cei din jur.
    Cred ca am zis destul tre sa ma indrept spre concluzia paragrafului astuia si anume: Sunt homosexualii un pericol? Asta e singurul aspect care sperie p oricine. Nu sunt un pericol atata timp cat nu savarsesc actul sexual in public, nu se duc sa perverteasca copii pe strada cu acadele, nu promoveaza homosexualitate impotriva heterosexualitatii, ca si cand ar fi o religie care trebuie raspandita cu orice pret, atata timp cat nu fura, nu dau in cap la lume (mor dupa expresia asta: ) si cam atat. ADICA extrem de simplu daca nu fac cam orice nu ar trebui sa faca orice om ‘normal’.

    Oameni si Oameni
    Si acu ma intorc sa reiau cam ce am zis in primul comment doar ca mai porcos nitzel. Deci ne repugna ‘noua normalilor’ faptul ca gay’ii “se ard in bulan” domne! Boon. Am inteles. Ne repugna, nu ii vedem ca nu o fac pe strada, dar STIM!! Ne imaginam si ne ia scarba valeeeu. Deci ne repugna faptul ca acestia fac sex anal si oral, repet, nu ii vedem dar ne imaginam. In schimb daca noi astia normali, o facem cu prietena/ prietenul la fel de anal si la fel de oral nu mai e nici un motiv de scarba. Cu atat mai mult daca suntem intr-o relatie serioasa si ne iubim. Deci perfect normal.
    Iar e normal sa mai vedem fime porno, diverse, mai ales pt baieti sa se uite la fetite, si indrazneasca un barbat sa imi zica ca nu il excita daca vede o scena dintr-ul film porno de orice fel (accept exceptii de maxim 1%). Deci iar e normal cand ii vedem pe altii imperechindu-se saavem rectii desi nu suntem gay, nici amatori de orgii nici nimfomane sau nimfomani, e NORMAL.

    PE DRACU E NORMAL!!!
    Era normal sa se pupe careva pe strada pe vremea lui Ceausescu??
    Era normal ca acum, sa zicem 80 de ani, femeile sa divorteze de barbati?
    Era normal ca tot acu nush cata vreme sa NU te mariti virgina?
    De unde incepe si unde se termina normalitatea??
    Incepe si se termina in regulile fiziologice majoritare? Incepe si se termina in biologie? Incepe de la Adam si Eva si ramane ABSOLUT INTACTA pana la noi?
    Normalitatea este o substanta sociala ce se schimba in functie de timp si spatiu.

    Eu consider ca normalitatea la care ar trebui sa ne raportam cu totii este aceea in care actiuniile unuia nu afecteaza in mod negativ sau fatal desfasurarea vietii altuia. Crima, furtul, violul, propaganda, egoismul, rautatarea, nepasarea, tot ceea ce este impus cu forta sau promovat subliminal, tot ceea ce provoaca suferinta nemarginita… toate astea NU SUNT NORMALE!.

    Vreau doar sa spun ca umanitatea are alte probleme muuuult mai mari decat homosexualii, care de fapt nu sunt o problema, nu sunt o masa canceroasa, nu sunt o majoritate de anormalitati si amenintari la adresa speciei. E anormal ce se intampa la noi in tara acum cu atata coruptie comisa de imaculatii si normalii heterosexuali de la putere iar in lume nu mai zic. Ce ar fi sa nu ne mai facem probleme unde nu sunt?

    Imi doresc sa am copii care sa nu fie gay sau lesbiene pentru ca intr-o zi vreau un nepot INSA imi doresc asta la fel de mult cum nu vreau ca, copilul meu heterosexual sa nu fie infertil. Imi doresc ca, copilul meu indiferent de orientare sa fie un om bun si inteligent, insa cu siguranta nu il voi renega si nici nu il voi tine ascuns in casa pentru ca e “diferit”.
    Si trebuie sa recunosc ca nu inteleg multe lucruri/comportamente/persoane in viata asta dar incerc macar sa nu arunc cu piatra mai ales cand nu imi pot da seama nici in parte care sunt factorii determinanti.

 9. Unu mic says:

  “Unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra, altii stau o vreme, punandu-si amprenta pe inima noastra. Dupa plecarea lor, nu vom mai fi niciodata aceiasi”
  Risc asumat.

  • Onitza says:

   Micule, te transformasi in tornada, zau! Opreste-te si respira 😉
   Nona, sunt de acord cu tine in multe privinte. Sa mentionam doar doua acum: o relatie dintre doua femei si una dintre doi barbati este exact la fel, se incadreaz la o relatie homosexuala. Iar a doua: cei care sunt homosexuali se nasc asa. Daca ar trebui sa aleaga sa devina astfel, poate s-ar gandi de doua ori, mai ales daca traiesc intr-o societate care da repede cu bolovanul si abia apoi se opreste sa gandeasca. Asta, doar in cazul in care a doua varianta se mai si intampla. Nu am absolut nimic impotriva lor, atata vreme cat nu incearca sa-mi “planteze” anumite idei cu forta. Ca si martorii lui Iehova 🙂 Suntem toti oameni si fiecare suflet e unic. Poti gasi o floare si in desert, daca stii unde sa cauti!

 10. Amarilis says:

  Nu o sa zic decat atat- nu alegem pe cine iubim.
  Putem doar sa pretuim dragostea.
  Oriunde ar fi , oricum ar fi.
  Nu noi alegem normalul, la fel cum nimeni nu e indreptatit sa judece.
  Cine se simte nevinovat, sa arunce primul piatra.

 11. […] a deschis aici o dezbatere interesanta despre […]

 12. Madalina says:

  Ce ai zice daca o fata hetero s-ar indragosti de un gay? Bine ea nu ar sti ca el e gay ,ar afla dupa ce si a facut vise cum il va cuceri etc ..

  • Manon says:

   Mda, complicat…nu stiu… Ma innodasi, nu stiu ce sa raspund, insa cred ca e ca si cum te-ai indragosti de cineva inaccesibil. Femeile sunt experte in asta.

 13. Madalina says:

  Daaaaaaaaaaaaaaaaaa

Leave a Reply