la sfat de taină cu cititorii mei

on December 12, 2010 in Sub lupă

Deci omul pute.

Spuneți-mi și mie de cât timp nu ați mai întâlnit pe cineva… care să pută îngrozitor… Parcă s-au rărit sconcșii, de câțiva ani încoace…

Această ființă… E ceva… infernal…
Când individul intră în sala enormă, infestează aerul – care devine brusc materie pestilentă. Hainele alea sunt infecte. Corpul, nespălat din timpuri care depășesc trei săptămâni.

E și obraznic (firește!). Cu obrăznicia am rezolvat-o. L-am băgat în ședință, am respirat cu economie și i-am explicat că el se află în pontajul meu punct, nu eu într-al lui.

Dar pute. În așa hal încât aș porni alarma de incendiu ca să îmi focalizez simțurile în altă direcție.

Trăiesc un paradox maxim, în care o să vă recunoașteți și voi: ni se întâmplă, în viață, să fim noi rușinați, în locul altora. Să ne fie jenă să le spunem adevăruri, pentru că, tot nouă, ne este teamă să nu rănim

AȘADAR…Mi-e absolut imposibil să deschid gura și să îi spun infectului să se spele.

Sunt absolut depășită de situație… Ce să-i spun? Cum? Cum să formulez?

*

Late edit:
Comentariile sunt, evident, hohotitoare…

Vă adorez!

80 Responses to “la sfat de taină cu cititorii mei”

  1. deparazitatu' says:

    VARIANTA OFFICE: Deci, problema e urmatoarea: tu nu te speli si puti. Nu mirosi, puti. De’a dreptu’! Problema ta nu e una medicala. Apa si sapun. Functioneaza, garantat, si in cazul tau. Fa-o, de maine, zilnic.
    Ia-o ca pe o responsabilitate ce vine odata cu noua ta fisa de post. De maine.

    VARIANTA FUNNY: X-ule, ti-o zic direct, ca-mi esti drag si iti vreau binele: spala-te, maica, ca ne da sefu’ pe toti afara din cauza ta. Si, pe tine, te face paznic la groapa de la Glina. Mi-a zis mie. Zice ca deja esti in preaviz. Ti-am zis eu, sa stii.

  2. chirculescu says:

    Spune-i discret : Pune dracu’ mana si spala-te,FI AL DRACU’ DE JEGOS !!!!!!!!!!!! :)))))))))))))

  3. chirculescu says:

    si sa inchei prin : ZII MA,ASA E CA N-AM CURAJ ?!! :))))))))

  4. chirculescu says:

    serios ii spui,incruntandu-te,iti infigi bine palmele in solduri,duci piciorul drept catre in fata,umerii ii aduci si pe ei catre inainte si dupa ce ai strans doua linguri de saliva in gura,tugui buzele si cu multa forta ii imprastii lichidul drept in ochi ,dupa care FUUUUUUUUGI !!!!!! :))))))))))))

  5. deparazitatu' says:

    Atunci io zic sa faceti adunare generala, sa se snifaie toti, intre ei, si sa supuneti la vot!

  6. chirculescu says:

    Nona…,incearca cu din aia de isi dau aia de la morga pe la nas…,alifie din aia … sau ia-ti un costum de scafandru :)))))))))))

    • chirculescu says:

      Ar mai fi bolul de sticla,in care sta mereu pestisorul ala rosiatic..,dar se abureste repede ! :)))

    • Manon says:

      Ma gandeam la masca de gaze…dar e jale, ca ala are acces si in scena…acolo repeta copiii… Acum doua zile, Rectorul a deschis toate geamurile si a spus, in general, chipurile… “Copii, va rog sa aerisiti, eu inteleg ca transpirati, totusi, murim aici…”
      A zis in general, dar batea la ala… dupa care se intoarce spre mine si zice tare: “Nona, ar fi bine sa discuti si cu angajatii tai, trebuie sa respectam…dracu…igiena”
      Cand a iesit pe usa, i-am strecurat, coplesita, un : “Va multumesc pentru pisica, domnu rector” …Stiam ca n-o sa am curaj sa-i zic lu nenea sconcsu… 🙁

      • deparazitatu' says:

        Da’ chemati pompierii intr-o zi sa puna furtunele pe nespalat! Am prins ura pe el, deja. Sa mi-l arati si mie, ca mi-am adus aminte la ce chinuri ne-a supus aia, in liceu, 3 ani de zile, si m-am enervat rau! Ii zic io aluia, sa va curm voua suferinta!

      • chirculescu says:

        Gaseste-i punctul slab… Ia-l cu binisoru’. Da-i un film din asta stiintific unde gaseste informatii cum sa foloseasca sapunul si de ce trebuie sa il foloseasca !

        :)))))) Limbajul mutilor :
        -“Uite, eu …” si cazi brusc din picioare, dupa care te ridici si spui : “Daca tu nu ….” si simulezi ca si cum te-ai spala sub brat… :)))))))))

  7. BonaVox says:

    ii zici asa:)) o dai pe aluzii , stii ,ca sa simta o ofensa asa…reflectata…din tine inspre el.
    “pfff , este aer inchis in camera asta SAU MIROASE DE LA MINE? A, NU , NU E DE LA MINE.NA, CINE O STII DE UNDE…”
    🙂 glumesc:)e prea brutala … :))

    interesant ce ati scris aici , nona fa o carte cu astea ca aia ,sconcsosii din metrou sunt foarte tristi si chiar daca sunt sconcsosi ei citesc carti complicateles as zice eu pt metrou , dar lasa ca sunt docenti, bine ca nu stau cu cartile invers unii, caci am inteles ca ei citesc moliere in metrou si l si inteleg
    asa, cand ar citi in metrou SFATURI DE IGIENA PERSONALA SUB FORMA DE GLUME, (daca a ta carte ar fi bestseller ceva) ar citi o p aia poate si am avea niste sconcsi cu zambete frumoase, macar ar mai fi amuzant…

    este tarziu …si limbajul meu devine incoerent…
    PUTZEA UNU LANGA MINE , UNUL – DOCENT, CARE CITEA MOLIERE…foarte …foarte atent. atat de atent ca uitase sa citeasca si SAPUNUL.

    pe bune, nona, fa carte cu astea, strange le frumos ca ie marfeles si ar mai invata dobitocimea.

  8. Onitza says:

    Eu zic sa-i spui direct, cu toata rusinea ta pentru el, adunata ghem in ochi:”Nu te supara, dar mirosi… urat… si te-as ruga sa te speli, cat de des poti tu…. Si sa ma lasi cu discriminarile si alte palavre despre drepturile omului, ca sapunul intra in obligatiile fiecarui cetatean”

  9. DauAnunturi says:

    Cumeri un deodorizant de camera si de fiecare data cand intra in camera il folosesti . Daca te intreaba de ce dai si nu se prinde a e vorba despre el, inseamna ca omul e de pe alta planeta.

  10. evergreen says:

    Aveam un amic (eram o gasca mai mare in liceu) si mirosea urat. Asa ca am ajuns sa-l evitam si omul era trist pana intr-o zi cand am decis sa-i zic. Uite, noi nu am mai stat cu tine pentru ca… Stii… Mmm, puti. S-a socat. A ajuns model acum :d
    Cred ca depinde de relatie daca sa-ti permiti sau nu. Da-i o anonima :d pup

  11. Unu mic says:

    Eu zic asa sa folosesti diplomatia la inceput si sa faci cum a facut sefa mea cand a vrut sa-i spuna unui angajat ca este cazul sa se barbiereasca. L-a chemat pe colegul nebarbieritului cu care a observat ea ca se inteege mai bine si l-a rugat sa-i spuna mai pe indelete sa se barbiereasca, acesta din urma avand glume cu nebarbieritul cand i-a spus nu l-a menajat deloc si i-a zis ceva de genu: “cica pe indelete, BA VEZI CA A ZIS SEFA SA TE BARBIERESTI”.
    Sau mai ai o varianta folosita de mine cu succes: Ii impui omului uniforma si ii spui ca este obligat s-o poarte curata si ingrijita.

  12. Manon says:

    DECI SUNTETI ABSOLUTI MINUNATI!!! RAD DE MOOOR!
    Va anunt cand ii zic si cum ii zic…dar voi…doamne, va pup pe suflete si pe frunti…

  13. Irina says:

    Bun, deci aceste situatii sunt mai mult decat delicate. Am avut si eu o colega. Eram in liceu, la inceputul clasei a noua. Tipa statea in prima banca…in spatele ei..dezastru. In prima faza..ne-am mutat toti cu o banca mai in spate (nici nu mai stiu ce motiv am aruncat), fara efect. Dupa aia ne-am gandit ca poate ar fi bine sa ii facem un cadou cu subinteles (sapun+gel de dus+deodorant…puternic). Intr-un final, colega ei de banca si-a luat inima in dinti si i-a zis. S-a simtit extrem de jignita si nici nu a avut rezultatul mult asteptat.

  14. Irina says:

    P.S: Individul in cauza nu si-a mai schimbat puloverul de cel putin 3 saptamani! Am intrat cu el in lift acum vreo luna…si au inceput sa-mi lacrimeze ochii!

    P.S2 (sub forma de protest!): Daca ma pui pe mine sa ii spun, eu imi dau DEMISIA!

  15. evergreen says:

    Nonette, am facut karate :d bazeaza-te pe mine! :d

  16. Dara says:

    Nona, articolul de azi e trist, foarte trist. =))

    Off-topic – Nu-mi ramane decat sa-ti spun ca aveam lacrimi in ochi dupa ce l-am terminat de citit… acum ma doare fata, burta + o glezna sucita… si iti scriu cu o mana (de pe sub birou – unde am ajuns inca de la primul comentariu… din pricina rasului)
    😆

    On topic: N-ai incercat sa deschizi fereastra ori de cate ori intra la tine in birou sau apare prin preajma pe motiv ca e aerul cam inchis??

    Sau poate ar trebui sa-l trimiti la analize. Stii, sunt anumite boli care accentueaza mirosul transpiratiei… poate il salvezi de la moarte… sau poate realizeaza ca are nevoie de o atingere mai intima a sapunului.

    • Manon says:

      Dara scumpa,
      Individul zace, de obicei, ca multi bugetari, in cutia lui cu materiale electrice, el ii zice birou, eu, latrina.
      Cand, doamne fereste, avem nevoie de el, si intra in sala, scunele de plus se fac, din rosii, violet, iar neoanele palpaie a cutremur. Tot ceea ce e viu in preajma, nu, nu cade lat, ci se sprijina agonic de peretii care, din negri, devin moi.
      Hmm…S-ar putea sa fie o eschiva, din partea lui, si sa stea asa, hoit, ca sa nu ii cerem ajutorul in timpul programului regulamentar de lucru…

  17. liseli says:

    M-am amuzat copios! 🙂
    🙁 Deh, am avut si eu (si inca mai am) asa un specimen, am trecut prin toate fazele pe care le-ai descris in articol si in comment-uri…Eu am adoptat solutia discutiei “in parte”, vorba lui fii-miu, cu respectiva si nu o singura data ci de cate ori recidiva.Nu mi-a fost usor, recunosc, dar trebuia sa actionez, era de datoria mea, mai ales ca veneau si persoane din afara departamentului iar de toata “putoarea” ne faceam vinovati toti!!!Pot spune ca am avut rezultate dar inca mai “lucrez” la caz, nu s-a dat intru totul pe brazda!Curaj, vei vedea ca monstrul se “inmoaie”, sigur nu e constient de defectul lui.Ma-ntreb: o fi singur? N-are pe nimeni acasa , in preajma? Ori o fi dupa chipul si asemanarea lui??!!
    Succes! Sa ne povestesti episoadele ce vin!
    (pupici si hug-uri ca de mult n-am mai trecut pe aici!)

  18. Evergreen says:

    Aloooo, putina incredere nu ar strica. Vin pregatita cu masca sau carlig sa-l prind de nas. Acum aplic tehnici de tinut respiratia :)) Nu va faceti probleme, Grina nu fuge, decat daca nu are incotro :))

  19. fiorelinna says:

    vai, imi curg lacrimile …nu mai pot…

    am avut si noi un coleg de genul, pe vremea cand lucram in call center. inchipiti-va o hala cu 100 de calculatoare cu un specimen din asta, fara aer conditionat sau alte chestii avansate pt ajutorarea muritorilor din jur…

    la noi s-a rezolvat usor…de fiecare data cand intra in tura ne mutam cu totii in cealalta parte a salii…bietul team leader…el ramanea acolo…si a ramas el sa ii spuna, de nevoie :)))))))))))))

  20. Prahovean says:

    Mie mi-a trezit un fel de sentiment de milă. Nu, nu amestecat cu dispreț. Nu știu cum să explic, nu prea îmi vine să râd, dimpotrivă, mă întristează. Interesant totuși…

    • Manon says:

      …Ma rog… 😕 mila… MILAAAA????????????????????????????????

      • Prahovean says:

        Da, mie mi-a provocat milă descrierea ta față de acest om, sincer. Poate îmi pare rău pentru el, cum o fi să te evite lumea, să te perceapă așa, chiar dacă nu îți dai seama.
        Eu aș încerca cu bunăvoință să îi explic că le face rău celor din jur așa, eventaul că își atrage disprețul lor și că nu are nici un rost să fie disprețuit.

        • Manon says:

          Esti in eroare, prietene. In grava eroare. Si se intampla exact ceea ce scriam la sfarsitul articolului. Ne pare rau de cei care nu dau doi bani pe noi. Nespalarea nu poate fi justificata in niciun fel.
          Lipsa de caracter poate fi justificata, caci e necesara, nu? Exista scuze, o mie, ale celor care te injunghie pe la spate, au pretexte, argumente, se bat cu pumnul in piept.
          DAR INFECTIA FIZICA? Cea care agreseaza simturile, cea care polueaza evident, pana la icter?
          De regula iti respect opiniile, le iau asa cum sunt. Insa in acest caz esti absolut deplasat.
          Mi se pare penibil sa spui ca iti e mila de unul care nu se spala, mai ales ca acel om nu locuieste intr-un canal!
          “cum o fi sa te evite lumea?” guess what? Pune mana si spala-te, in loc sa te intrebi ca oaia metafizica “de ce te evita”!

  21. Evergreen says:

    Io vreau sa ajunga aceasta insemnare la 100 de comentarii, 100 de comentarii despre cum ii va spune Nonette specimenului imputit sa foloseasca niste apa cu sapun.

    In liceu inventasem un cantec, cu gagicile si suna cam asa
    Apaaaa si sapun
    Este tot de ce-ti spun
    De vei folosi
    Nu vei mirosi

    Vin azi sa ti-o cant :)))

  22. kittysor says:

    “Nespalarea nu poate fi justificata in niciun fel”
    Total de acord!
    Am si eu unu la servici, numai ca “al meu” se spala o data la 2-3 saptamani vara, iarna deloc! Iarna trecuta s-a luat sefu’ de el, la care imputiciunea i-a spus “nu ma spal fiindca n-am bani sa platesc apa calda, dati-mi bani mai multi si mai vedem…”
    Eu nu pricep un lucru: de ce naiba nu sunt dati afara de la serviciu?! Sau macar sa li se faca un avertisment ceva…omule ai 2 zile sa te speli astfel zbori!
    La 3 avertismente esti dat afara direct!
    Ar trebui art. in codul muncii!

  23. Catalin says:

    Să primească la secretariat un abonament de o zi la o piscina…;
    sau sa fie rugat administratorul din imobilul unde locuieşte sa dea drumul la apa calda…

  24. Mihaela says:

    1. Fie ii trimiti o scrisoare anonima acasa
    2. Fie il intrebi ce marca de sapunuri, geluri de dus&sampoane foloseste.
    3.Fie scoti la imprimanta comentariile de aici si, il lasi sa traga o concluzie. 😀

  25. […] Pentru cei care nu știu despre ce este vorba, iată: Acum trei zile am scris un articol despre nenea sconcsu’. […]

Leave a Reply