ah, well… are sens

on July 13, 2011 in Sub lupă

Da.
Să pleci de acasă fresh, să urci în autobuzul fără aer condiţionat în care moleculele de usturoi servite la micul dejun (de celelalte victime călătoare) au 60 de grade celsius.

Să simţi cum nenea din spate face mişcări de apropiere pretextând legea inerţiei şi frânele boului de la volan.
Să te întorci şi să te uiţi în ochii lui  cu promisiunea unei reacţii iminente: Dacă nu păstrezi distanţa, alege tu unde să te lovesc, guştere. În cap, în piept sau mai jos, în mândrie?

Să cobori din autobuz cu senzaţia de insolare, să introduci cardul în bancomatul mă-sii de BCR ca să scoţi firimiturile rămase, adică vreo 30 de lei, iar pe ecran să îţi apară un mesaj prietenos că nu poţi scoate decât nu ştiu ce de 50 de lei.

Să înjuri în gând, şi banca, fir-aţi ai dracu de hoţi sunt banii mei, şi rochiţa care s-a lipit de corp de parcă ar fi la concursul tricouri ude şi, ah, da, autobuzul fără aer plus guşterul onanist.

Să te târăşti, cu dorinţă de răzbunare, până la supermarket – pentru a cumpăra cu cardul – numai aşa de-a dracu, molfălind un gând agitat: Să-mi bag picioarele, aş fugi în altă ţară, în oricare altă ţară… Acolo, unde oamenii se spală şi îţi zâmbesc a It’s OK dacă îi calci din greşeală pe picioare.

Să intri în magazin şi să împingi cardul – deprimată şi victimă – direct în pupilele vânzătoarei care te simpatizează, făcând comanda, schiaunit: Bună, iubito, îmi vine să emigrez, dă-mi, te rog, ţigări, şi aşteaptă-te să apară mesajul fonduri insuficiente deşi fonduri am.

Ah, well… Are sens. Toate au sens.
Magazinul are aer condiţionat, vânzătoarea îmi dă ţigările, ţi-am tras-o, becereule, nu e niciun guşter prin preajmă care să mă atingă, iar când să ies pe uşă fata îmi spune: Îmi sunteţi foaarte dragă!

Are sens. Mai stau un pic prin România.
Cred că până o să mor. După aia, mai negociem.

5 Responses to “ah, well… are sens”

  1. Robinhood says:

    Minune, esti de belea……….ai mare dreptate dar asta este tara in care traim, frumoasa si cu oameni asa cum sunt ei……….:)

  2. Unu mic says:

    Are rost, dar in rest nu are rost. Muuuuah, cled ca-mi este dol de tline :))))))) auzi tu la mine cred :))))))) rad si eu cand vad ce scriu. Sa stii ca este sigura treaba cu doru’. 🙂

Leave a Reply