chiromanție

on July 7, 2010 in Sub lupă

Am găsit la tata o cărticică, are cam 150 de pagini, Chiromanție.

Boon… Să ne așternem la citit, căci despre cititul în palmă cunosc doar datele generale, eu sunt axată pe cititul în pupilă. 😉
Am terminat-o în două ore, informație condensată, mna…

În palmă, promite autorul, printre linii, munți, puncte, ixuri și steluțe, poți vedea orice.

Se explică pe îndelete, cu lux de amănunte, tot ceea ce bănuiai plus ceea ce pare neverosimil, poți vedea viața, dacă e lungă, bolile, pe căprării, destinul în iubire, slăbiciunile, ambiția, supărările, așezate pe câmpii sau cocoțate în munții palmei… Liniile au puncte, găuri, văi, dealuri, iar fiecare dintre ele înseamnă ceva.

WOW!  Mâna, de la forma ei și-a unghiilor, până la tot ceea ce o străbate, reprezintă o hartă a universului uman. Iar fiecare hartă este, evident, unică, precum posesorul palmei.

Curiozitatea mea flămândă nu ținea numai de aspirarea unor informații noi, ea m-a înțepenit timp de două ore, pe scaun, dintr-un motiv absolut pragmatic: de-abia așteptam să-mi fiu propriul cobai.

Mi-a amorțit gâtul, nu-mi mai simțeam picioarele, citeam cu nesaț, să înțeleg, să învăț, n-am lăsat cartea din mână până când nu am terminat de parcurs ultima pagină…
…Moment în care am revenit brutal cu picioarele pe pământ…
Am pierdut, dragii mei, două ore, citind o cărticică despre chiromanție care s-a dovedit a fi, am aflat abia la final, doar o addenda la o altă cărticică. …Numai dacă aș fi citit-o și pe aceea aș fi putut  vedea măcar un singur desen reprezentând palma, cu linii, puncte, steluțe, munți și găuri – încercuite și numerotate…

Am asimilat, timp de două ore, informații despre striații și dungi pe care nu am cum să le reperez.
Așa că mă uit în palmă, ca idioata, și interpretez cele două linii lungi care se pupă, astfel: Mă iubește!

Acum sunt botuț (actually… fierb de nervi), drept urmare, posed privirea aia…

…Nu pot să nu punctez sarcastic, la final de citire, că autorul acestui dicționar care mi-a mâncat timpul degeaba a omis un lucru elementar, și anume interpretarea poziției mâna strânsă pumn, cu degetul mijlociu ridicat.

Îl las pe nenea autorul, așa cum m-a fiert și el pe mine, să afle singur semnificația.
Spre deosebire de el, însă, eu îi prezint și imaginea,  i-l arăt chiar acum.

7 Responses to “chiromanție”

 1. Dara says:

  Am si eu o astfel de carte prin casa (cumparata de sotul meu pe vremea cand nici nu visa ca ma va intalni). Am citit-o, insa nu mai retin mare lucru pentru ca nu mi-a placut. Dupa detaliile insirate acolo de autor, am ajuns la concluzia ca sunt putin anormala… asta banuiam si eu, dar cand iti spune altcineva… pica la fel de bine precum o indigestie :))

 2. Alberto says:

  la ce sa citesti o carte de genul?!Ma dezamagesti Nona!
  Puteai sa fi foarte bine superficiala si sa mergi la ho piranda pentru eventualul viitor…fie el citit in cafea,palma,ochi,nari,crapatura posteriorului etc…Tantile alea citesc in orice….si in portofel! Parol!

  • Manon says:

   Citesc orice, citesc tot, sunt curioasa, n-are legatura cu pirandele. …Pe mine ma dezamagesc cei care habar n-au de nimic si vorbesc doct despre toate. Cum sa nu citesc? Daca nu am idee, cum sa combat, apoi? Te pupa mami, dezamagitule (scot limba la tine, ca, oricum, nu ma placi) (deci LOL)

   P.S.Ma duc sa ma invit la o cafea, ca sa incerc sa dibuiesc viitorul pe sub zat.
   …Parol! 😉

 3. evergreen says:

  :))) Nu trebe sa citesti in palma. La tine se vede-n ochi 🙂

  Da-i un google si cauta un rezumat la cartea ailalta. Fa-l pe fraier! Un deget mijlociu si de la mine

Leave a Reply