icky yucky

on June 19, 2011 in Sub lupă

Cumpăram, acum câțiva ani, un pachețel de brânză care se numea La vache qui rit. A dispărut de pe piață.

*
Cu punga de roșii într-o mână, mă uit în galantar, să găsesc brânzică. E vară, mâncăm light.
E un singur sortiment, feta la cutie. La vache de Paris (Vaci, în Paris? C’mon… Ah. Or fi nepoatele vacii care râde.)
Cumpăr brânza, totuși.

Ajung acasă, deschid cutia.
Conținutul este reprezentat de o pastă dubioasă cu miros pițigăiat, care are în comun cu laptele doar culoarea. … Dar și aceea, pare ușooor mai albă. Vopsea lavabilă, gen.
Am uitat cutia deschisă, în bucătărie, până seara.
Cubul de pastă de descompusese în mii de fisuri brăzdate de un lichid verzui. Se tăiaseră prafurile, materia primă, ca maioneza.
Yux!

*
…Pe vremuri, La vache qui rit mi se părea simpatică.
Azi sună a avertisment.

Râde, văcuța, căci nu dă niciun strop de lapte.

7 Responses to “icky yucky”

  1. Evergreen says:

    Pffff… sa nu aud/vad/miros branza cu mucegai. Chiar daca e voit.

  2. Unu mic says:

    Branza sanatoasa de la taranii din obor nu ti mai place……….deh cautam la vache de Paris acum :), mna asta i viata din micul Paris vad eu 😀

  3. Aurelie says:

    La vache qui rit exista si aici la Montreal si e foarte buna:)si in Franta e tot la vache qui rit 🙂 e vreo 2 euro cutia….cred ca ai luat ceva contrafacut:))

  4. Viorica says:

    Si mie imi placea vaca aia razacioasa…:(
    Cred ca Philadelphia se mai apropie, la oarecare distanta.

    Ciudat e ca acum aproape un deceniu In Salt Lake City Philadelphia era cea mai scumpa creamcheese. E drept ca nu era facuta in Romania…

Leave a Reply