las’ că ți-o reperează dom’ Mitică

on September 14, 2011 in Sub lupă

– Nu pot să mă înscriu la Master!!!
– De cee?
– Trebuie să am copie legalizată după certificatul de naștere. Și n-o am.
– Păi nu știai ce acte îți trebuie?
– Ba da. Dar eu am adus o copie, când am intrat în școală, acum trei ani. M-am gândit că pot să o iau de la secretariat și s-o folosesc din nou.
– Puiule, aceste cuvinte mă doare. Pasul logic era să întrebi dacă o poți lua de la școală pe aia veche, nu să aștepți până în ceasul al doișpelea. Fugi în provincie și fă alta. Sau să-ți trimită de acolo.
– Nu e nimeni acolo.  Ai mei sunt plecați în străinătate.

– Care va să zică, nu se egzistă copie, nu te poți înscrie. Știi de ce? Pentru că nu-ți pasă îndeajuns de mult.

Eh. O să se rezolve.
Dar simt, așa, brusc, cum onoarea lui de student talentat pălește grav în fața ochilor mei severi – care, mari cum sunt ei, găsesc justificări zăbăucilor numai când au un motiv pertinent.

Deci, care va să zică, să reținem: dacă nu egzistă interes pentru persoana proprie, rămânem cu onoarea nereperată.
Țal!

8 Responses to “las’ că ți-o reperează dom’ Mitică”

 1. akritura says:

  hai, mai, Nonisorule!!! cum adica “nu-ti pasa indeajunjs de mult”? tu de notiunea “copii zapaciti” n-ai auzit??

  nota: eu mi-am gasit in sfirsit, asta noapte, foaia matricola, uitata intre teancuri de hirtzoage, si asta abia dupa ce m-am prins ca fara ea chiar nu se poate, zau!

  • Manon says:

   pai sst…admonestarea era pentru el, ca sa se invete minte. ca tot io o sa fac interventiile, maine… parca nu ma stiti… uf.
   PS. si pe bune ca nu-i pasa indeajuns de mult. Zapaceala, uneori, scumpa mea, e un pretext. Dar pe cine pacaleste el, pe mine? uf.

 2. Oana says:

  Mare dreptate ai! Desi eu sunt cel mai adesea zapacila, recunosc ca-s vinovata. 😀 Pupici si felicitari pentru admonestarea si ajutorarea bietului baiet! 🙂

 3. Oana says:

  O ştiut băietul textele? 😀 Sper că da… Eu sunt în continuare zăpăcilă.

 4. Krem says:

  Sarut mainile ! Aiuritul in cauza (subsemnatul) a fost admis! :)) Multumim mami Nona pentru sustinere si ganduri parintesti 😛

  inca 2 ani pe capul dvs, dar promit sa fiu…la fel de aerian, dar intr-un alt sens…cred…zic…oricum..vizitati canalul meu de aurolac de pe iutub…poate va placececeva :*

  pupx

Leave a Reply