Archive for April 21st, 2010


**
update 21 aprilie
:
nona pentru mama. Nona pentru mama as in noră pentru mama? Da-mi mail, dragule, să îţi explic pe larg, elementarul: tastează, dacă vrei fericire, nevastă pentru mine, nu noră pentru mă-ta, că iese cu păruială între muieri.

După o trântă serioasă, care a durat mai mult decât cere regulamenul, iată că primăvara a câştigat bătălia cu iarna, în mijloc de aprilie. A năvălit căldura, şi soarele face revizia tunurilor de caniculă. Urmează o vară lungă, răzbunătoare.

Ploicica de aseară a coborât ameninţătorul nor de cenuşă vulcanică în casele noastre, iar aerul a rămas curat, ca plumbul de la ţevile de eşapament. Ne-am întors la poluarea zilnică, cu care suntem obişnuiţi, deci nu mai avem motive de panică.

Mi-e groază de frig, dar detest canicula căci mă transpiră la musteaţă, unde mai pui că, pictată cu buburuţele mâncătoare ale urticariei, va trebui să folosesc mâneci lungi. …Alt prilej de articol în jurnal, la momentul potrivit.
Om vedea.

Corpul meu slăbit are nevoie de încărcarea bateriilor, aşa că voi trage o fugă la tata acasă, în curând.

Nu vreau să vorbesc într-un ceas rău, dar de când nu mai iau pastilele care ar trebui să-mi susţină ficatul, pe numele lor, silimarină, parcă nici urticaria nu mă mai sâcâie atat de mult. …Sau o fi de la inaniţie, că dacă eu nu mănânc nimic, n-are nici ea prilej de erupţie?

Am nişte ciuperci moarte prin frigider, aş găti o tocăniţă din ele, că mi-e aşa de foame de aş rupe cu dinţii carton…Poate-mi fac curaj şi mă reapuc de mâncat.

Luna viitoare e ziua mea de naştere, şi voi încropi, în camera de comentarii, un chef virtual, aşa cum făceam pe vremuri cu regretatul meu prieten, Alex. O să vedeţi cum e, vorbim atunci.

V-aţi plictisit, nu? Aşa sunt eu, dragilor, când nu mă doare nimic şi mă bucur în taină de fluturel.
…Banal de cuminţică. Şi călduţ moale.
Vă pun şi poza; zâmbetul şi iubirea din ochi sunt vă sunt destinate.

Vă mulţumesc pentru că sunteţi.