Archive for January 12th, 2009


Aseară butonam telecomanda la care am alergie; dezintegrarea repetată- prin aruncarea ei în pereţi de prea multe ori, i-a dat personalitate şi conştiinţă, drept urmare merge greu când vreau să schimb programul repede, şi uşor, când nu am nicio grabă… Uneori, spre deplina mea spaimă, îşi aprinde singură televizorul, cu sonorul la maxim.

Bref: Am nimerit, în miez de noapte, pe otv, la diaconescu.

În timp ce apăsam febrilă butonul next, să nu văd ce e pe acolo dar remarcând discret titlul “A dispărut Magda Ciumac”- cine dracu’ o mai fi şi asta, telecomanda a considerat că este momentul prielnic pentru a se înţepeni.
Drept urmare, ceea ce se întâmpla în studioul acela de apartament, mi-a atras atenţia.
Diaconescu era gâfâit şi agitat, lucru care mi-a teleportat automat privirea în tavan, să văd dacă e cutremur şi se mişcă lustra. Însă în tavan e lipită o biată plafonieră.

Mă uit din nou la televizor, să văd dacă se dărâmă ceva acolo în direct, ca să dau iama pe scări în pijama, şi… remarc ieşirea pe uşa studioului a unui uriaş, cu pălărie şi haină de piele, un fel de Freddy Krueger…
Diaconescu, smirna în scaun, terifiat şi sanchi-degajat.

…Am stins televizorul cu mâna, în semn de protest.

Azi dimineaţă m-am dumirit că nu era vorba de cutremur, când am văzut pe net filmul cu întâmplarea… Malacul, pe numele lui, Tolea (evident) a cărat în studioul de emisie al lui ddd, un tomberon. După care a încercat să-l înghesuie acolo pe diaconescu.…Am râs cu lacrimi, mai ales că bietul realizator de emisiuni infecte nu se lăsa băgat la gunoi, înţepenindu-şi picioarele ca o pisică la baie, arcuindu-şi scheletica statură cvasi artistic, şi desenând, cu picioarele, tendinţe se şpagat.
Am înţeles: încerca să se facă mai mare, pentru a nu intra în gaură.

Dar cel mai amuzant mi s-a părut uriaşul ăla care, şi în momentele în care îl îndesa graţios pe diaconescu în ladă, şi când a decis să plece, a fost de o politeţe şi de un calm, desăvârşite.
Faza, beton!

Update: am uitat să precizez ceva foarte important. Diaconescu a declarat-o pierdută pe Magda Ciumac (nu râdeţi, e şi ăsta un nume), şi deci, probabil de frica “marii televiziuni otv”, la apartamentul presupusei dispărute s-au deplasat, aseară, ca vântul: trei maşini de pompieri, o ambulanţă, o dacie cu număr MAI şi două maşini de poliţie.

Concluzia, după toată tevatura, a fost că organele nu pot sparge uşa omului, pentru o presupunere.

… Realizaţi că această desfăşurare de forţe este plătită de noi, că n-o să-şi vândă diaconescu colecţia de maşini, elicopterul şi avionul, pentru un fleac…
(… Acum mă scuzaţi, vreau să mai văd o dată înregistrarea cu tomberonul)