Archive for November 20th, 2011


Ah, well…

E trist că evoluția i-a luat bărbatului calul, dintre picioare.
El a uitat unde-i sunt ouăle, iar femeia nu mai așteaptă cavalerul, ci croiește dintr-o izmană, un zburător – să-l fluture pe lună plină.

Pe Romeo l-a înlocuit Gigi Durul Buză Moale, care are pe mușchi șapte kile de dinamită, iar fitilul prea mic. I-a trecut prin cap să se sinucidă, însă a preferat să-și ia motor; tot un cal, si ăla, și tot neviu.

Othelo e șofer de taxi cu trecut de pârnaie pe bază de tentativă de ștrangulare. Fute tot și-o omoară pe nevastă acasă că nu afumă mâncarea cum o făcea mă-sa, dar cel puțin nu mai e gelos, că e iuteș la mânie și nu vrea să se mai aplece după săpun la bahau.

Ulise e numai prin deplasări, că a prins gustul la sirene. Agață pe net suspinătoare complexate, le cere bani și dispare o perioadă offline, până când i se repară contuziile provocate de fusul Penelopei luate cu acte în regulă.

Hamlet, perfect masculin, frumos, inteligent, carismatic… a rămas tot gay, what a waste

El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha s-a făcut inginer programator, iar în timpul liber freacă blogurile altora sau face astrograme. De sfrijit ce e, nu-l ia nimeni, pentru că pare prea delicat și debil.

Prințul Mîșkin, degenerat și rupt în cur, face paradă prin cafenele -cu bomboana de mentă-n gură și cu ochii după Lolite. Își poartă părul pe spate și viciul în ochi, cu prestanță de mătreață.

Don Juan are burtă, mercan și bani mulți. S-a consolat cu impotența și cumpără femeile doar pentru panoul de afișaj.

Am rămas fără eroi.

Ne consolăm, zilnic, cu câte-un Horea, Cloșca sau Crișan, doar pentru că le sună altfel numele, și dau bine pe roată.

Tiparul “eroului” de azi, în România asta veștejită, este imaginea peren-dobitocului Meșterul Manole.
…Cu studii superioare sau titel de camion, acest bărbat face ce știe de pe vremea legendei:
Trăiește relația de cuplu doar în imaginație și, sub pretextul independenței sau al poruncilor de sus – o transformă pe biata femeie, nu în cărămidă zidită, ci în piesă de mobilier invizibilă.
…Ca să aibă ce ignora.

Ah, well…

E trist că evoluția i-a luat bărbatului calul, dintre picioare.

…Și ce folos că i-a pus în loc pedală și turație, dacă tot calează motorul?