mala mujer. tot eu.

on November 11, 2010 in Sub lupă

Detest mitomanul, şi mă feresc cât pot de compania lui, care-mi consumă neuronii.

Am repulsie faţă de gudurelul complezent şi raissoneur, care te ridică în slăvi cu aceeaşi limbă cu care te scuipă pe la spate.

Nu suport persoana îngălată şi nespălată, căci exteriorul spune multe despre gunoiul intern.  Ştiu că ţi-a băgat primăria tramvai în oraş, dar preţul a fost că ţi-a tăiat apa caldă?

Mă întristează omul care se minte pe el însuşi, şi mă sufoc dacă stau prea mult timp pe lângă el. Mă îmbolnăvesc de inutil şi-mi revin greu.

Mi-e, deja, greaţă, de bărbatul care mi se bagă în ochi să îl remarc, luptă eroic să mă cucerească şi, când reuşeşte, îşi pune lumânarea pe piept şi moare. Ca un făcut, nu ştiu de ce, nu ştiu ce dracu de destin căpiat am, dar aşa se întâmplă, tipul mă îndrăgosteşte şi imediat după aceea se transformă în fecioara de pe pajişte; vrea să-i fac şi gardul, să îi nivelez drumul, să mă lupt şi cu balaurul – să-l scol. Mă obligă, neisprăvitul, să fiu o Ioană D’Arc altoită pe-un Don Quijote de la Mancha. …Moment în care eu devin Hitler, iar el, un cal banal care nu poate gusta din tava cu jăratec.

Nu tolerez beţivul intelectual care se dă consumator, deşi este, practic, consumat de viciu. O experienţă recentă m-a pus la podea, maestrul respectiv îmi şoptea pe messenger, de sub masă, ba că ” Iubesc minunea asta care este viaţa” ba că “Presimt că o să mă duc curând… o să mor”. N-a crăpat, încă. Îşi suge suferinţa cu paiul sau se dă entitate extraterestră, în funcţie de gradul de mahmureală.

**
De trei zile fac curăţenie în cotloanele sufletului. Bă, cretini pesimişti şi distruşi, când v-aţi înghesuit să-mi luaţi spaţiu din inimă, am precizat că nu cer chirie, dar că insist să păstraţi curăţenie, nu aşa ne-am înţeles?!
Mă faceţi să miros a mucegai, a durere stătută, a chiloţi spălaţi în public, vă şterg lacrimile şi uit de mine şi voi ce faceţi?
Mă arătaţi cu degetul, ironic, pentru că lupt să cred în bine şi în lumină?

***
Spălaţi-vă, curăţaţi-vă, priviţi-vă în oglindă şi bucuraţi-vă că în ţara asta, aşa, de căcat, cum e ea, mai sunt oameni ca mine.
Bucuraţi-vă.

…De la distanţă. Să nu mă mai contaminaţi.

42 Responses to “mala mujer. tot eu.”

 1. Onitza says:

  😐 M-ai lasat fara replica 🙁

 2. Onitza says:

  Replica era pentru tine, nu pentru ei. Nici nu le le dau atentie, pentru ca reiese din text, foarte clar, faptul ca nu merita. Te imbratisez >:D<

 3. 🙁 si eu te imbratisez,imi pare tare rau ca esti suparata..sper ca cei ce se recunosc in aceste randuri sa se gandeasca la ele,macar pentru ei..le-ai spus bine,taios si dureros,dar bine..ma bucur ca le-ai asternut aici si poate te-ai mai eliberat..sarut pentru mami..

 4. Mirela says:

  E amară postarea ta. Nici un munte de eclere cu ciocolată n-o poate îndulci. Eu reacţionez în momente din astea prin făcut curăţeni: în casă, în agendă, în mailuri, în gânduri şi sentimente. Calmă şi rece. Şi fără să privesc înapoi. Poţi încerca varianta asta. Până una-alta, un fluviu de pupici.

 5. Mirela says:

  Apropo, ceasul din jurnalul tău arată altă ora 😀

 6. Alin Prada says:

  Trist si Adevarat!…dar as merge mult mai departe…tot ce ai scris reprezinta “OGLINDA” relatiilor interumane in aceasta tara.
  Mergi mai departe,din pacate gunoaie o sa mai intalnesti.

 7. ana says:

  ha, ha. buna asta! e amar, e furios. mi-a placut. punct. pot sa mai adaug si eu ceva? si duceti-va dracului cu totii! asa. acum e mai bine. multumesc.

 8. Madalina says:

  Contează la ceva dacă spun şi eu că te iubesc?
  Pupici şi un hug mare de tot!

 9. deparazitatu' says:

  Da o pizza mare si buna si prajituri…?

 10. ana says:

  te iubesc, manonel. aproape, in pofida, in nervi, de la distanta. dar te iubesc. asa sa stii.

 11. Dara says:

  Hmm… de doua zile sunt pachet de nervi din pricina unor nulitati.
  … nu-i pot intelege (nu stiu cine poate intelege ipocrizia si rautatea gratuita!) si incerc sa las totul la usa inainte de a intra in casa, doar pentru a nu-mi incarca puiul de toata energia negativa. Insa e greu. Foarte greu.
  Te pup… sper sa treaca 🙂

  • Manon says:

   O sa treaca, Dara. Mi-am pierdut rabdarea si, azi, am bubuit pe cineva care face, deja, parte, din jurnal, descriam eu, intr-un articol, o “tacere care ii cade direct in cap”…. E incredibil cum sunt unii oameni…incredibil… Faptul ca acum am o functie care pentru mine este egala cu zero ii determina sa aiba tot felul de rautati. Am astupat niste guri, caci sunt foarte rea cand sunt jignita. Nu imi pare rau, nu am regrete, sunt destui in jurul meu care stiu ce fel de om sunt, si ma apreciaza. Sunt CEI BUNI.

 12. anda says:

  Minciună. Ipocrizie.Viciere. Obscur. Toate în antiteză cu tine.
  M-au dus cu gândul că ochii sufletului tău poartă ochelari stricați. Îi arată sărmanei inimioare numai imaginea răsturnată, făcând-o sclava unor erori.
  Păi atunci, concluzia nu-i si ea răsturnată?!
  Tu nu esti( nici dacă vrei ) mala mujer!

 13. Unu mic says:

  Asa mai pune biciul pe ei. 😛

 14. Evergreen says:

  Nonette :*:*:*:* vin live sa te imbratisez.
  Nu esti mala mujer, esti o taurica mujer.

 15. Evergreen says:

  Nu am mai ajuns decat fugitiv cat am vanat trei actori si i-am chemat la proba apoi fuga-fuga in centru. Dar viiiin sa stam :*

Leave a Reply