Verdictul(,) pentru Butoi

on March 3, 2010 in Gafe, Sub lupă

Lupta
…N-aţi auzit de Butoi. Tudorel Butoi. I-au spus Tudorel, în speranţa că va rămâne slab şi că nu-l vor tachina cu butoi-gogoloi, la şcoală, copiii. Inutil.
Convins că trebuie să lupte cu povara unui nume hilar, Tudorel, un frustrat, s-a făcut psiholog, căci la şcoala de artişti la care mergem noi- ceilalţi frustraţi, nu se putea înscrie, acolo îţi trebuie talent, nu toceală.
Astfel, Destinul, care preconiza o viaţă  înghesuită în decepţii, a fost înfrânt de o patalama fără valoare. …Dar capacitatea de comunicare cu semenii, a lui Tudorel, era zero. Aşa că i-a dat încă o palmă Destinului potrivnic: s-a făcut criminalist, căci morţii nu au replici acide.

Zborul
Orbit de satisfacţia că a ajuns la momentul în care nimeni nu mai are curaj să facă mişto de nume, căci posesorul a lucrat în poliţie, Tudorel s-a gândit că ar fi bine să îşi satisfacă şi dorinţa mai veche, de a fi vedetă. Acum nu mai are temeri. E bătrân şi, mai presus, are ceva de spus. 
Astfel îmbărbătat, iese în faţa camerei şi explică doct, arcuindu-şi glasul cum a văzut el că face Al Pacino, cum că majoritatea femeilor agresate pe stradă, în parcuri şi ascensoare … şi-au provocat agresorii; mare parte din victime sunt nişte piţipoance şi femei cu caracter de „leliţă balcanică”; femeile ar trebuie să fie atente pe unde umblă şi cu cine intră în vorbă, nu să dea buzna după aia la poliţie c-au fost violate…
După care este străbătut de un fior al plăcerii, care-i aduce aminte de orele petrecute în hambarul copilăriei, când  plângea şi se mângâia până la epuizare.
Da,Tudorel ştie acum că nu există Destin sau accident, ci doar ce-ţi faci tu cu mâna ta!

Impactul
…Şi după ce termină de vorbit, pentru prima dată în viaţă Tudorel psihologu’ are un mic şoc: nu ştie să interpreteze liniştea din jurul lui, însă are speranţa că această linişte este dată de admiraţia celor care îl ascultă.
Informaţia transmisă în eter este captată instantaneu de toţi destinatarii.
…Femeile încremenesc şi uită mâncarea pe foc, care se face scrum.
Iar infractorii jubilează, căci iată, un psiholog le dă dreptate. Aşa simt şi ei, ca şi Tudorel: victima e vinovată!

Prăbuşirea
Tudorel a sfârşit de transmis mesajul. E transpirat şi pe cale să se retragă la domiciliu, vesel, ba, chiar, aude cu vocea minţii un sunet de fanfară militară.
În secunda imediat următoare, eterul se umple de milioanele de gânduri ale mamelor, soţiilor, bunicilor, agresatelor, violatelor, tâlhăritelor…
Iar Destinul, activat, îşi pune delicat aripile în jurul lui Tudorel şi-i dă brânci în prăpastia nimicniciei.

Votul
Mii de glasuri îi dau vot de blam lui Tudorel pentru simplul fapt că,  în ciuda tuturor frământărilor sale sufleteşti, a rămas acelaşi butoi gol, fără o doagă.
Toată viaţa Tudorel a fugit de ironia celorlalţi şi nu a înţeles, chiar dacă a învăţat mecanic sute de tratate de psihologie, că este o diferenţă majoră, atunci când te exprimi, între “majoritatea/marea parte a femeilor agresate ” şi “unele femei agresate”.
…Fapt care l-a pus faţă în fată, la bătrâneţe, cu destinul implacabil.

Victima Butoi
Tudorel Butoi a devenit victima articolului meu pamfletar. A trebuit să-l sodomizez pentru că a umblat pe căi neluminate în timp ce eu stăteam la pândă, căci cu asta mă ocup. Conform propriei teorii, vina îi aparţine, exclusiv.

Mesaj în sticlă
Dacă eşti FEMEIE şi nu “leliţă balcanică”, apără-te de agresor şi dă-i un click aici:
http://www.facebook.com/group.php?gid=336504756853&ref=mf

13 Responses to “Verdictul(,) pentru Butoi”

 1. Alexandra Murarus says:

  :))

 2. […] By meda Da, se pare ca inchei seara prost. Dar chiar nu ma pot abtine! Am citit treaba asta, venind de pe facebook. Si m-am ingrozit, apoi m-am oripilat iar in final mi-a fost mila de femeia […]

 3. Ana-Maria, inteleg stilul pamfletar si chiar cred ca avem nevoie de astfel de interventii din partea cat mai multora. Insa, totodata, am speranta ca vom reusi sa dezbatem si cu argumente rationale, nu doar cu cele umorale. Pentru lectura iti recomand o altfel de reactie: http://blog.cristian-ducu.ro/2010/03/04/sexism-ori-victimologie/

  Stiu, s-ar putea sa nu-ti faca placere, dar sper sa discutam rational, cu argumente (nu de tipul ad hominem, ci silogistice corecte).

  • Manon says:

   Buna, Cristian, bine ai venit! Inainte de a trage o fuga pe blogul tau, as vrea sa lamurim ceva: Imi spui Ana Maria. Eu sunt Manon. Daca doresti, pot incropi ad hoc un silogism care incheie triada de fraze cu: “Deci Cristian nu este atent”. 😉

 4. Unu mic says:

  Pe un zid al unei cladiri pe Calea Victoriei scrie “Intr o tara civilizata barbatii nu pun mana pe fund femeilor” complet adevarat. Dar iti/va mai spun ca intr-o tara civilizata femeile se imbraca decent. Nu iau apararea nimanui dar acest Butoi are intr-un fel sau altul dreptate zicand ca unele femei ajung sa fie violate din cauza lor. Inca odata nu vreau sa fiu inteles gresit, am si eu iubita si cred ca as fi in stare de multe daca ar pati asa ceva, totusi trebuie avut in vedere ca se poate intampla si lucrul asta. Sfatul meu este urmatorul: nu lasati impresia necunoscutilor ca va sunt pe plac daca acestia nu va sunt, evitati sa mergeti noaptea pe strada sau daca o faceti totusi fiti in legatura cu cineva la telefon (poate ajuta). Mi-as dori sa pot intra in mintea unui astfel de psihopat si sa-i citesc gandurile sa va pot impartasi mai multe din gandurile unui violator dar cum nu pot am sa va rog sa va paziti (cand sunteti singure si expuse numai voi va puteti ajuta).
  Acum draga Manon daca tot sa facut o astfel de petitie eu cred ca ar fi intelept sa se faca si o petitie pentru “Legalizarea prostitutiei” ar fi un lucru bun, poate asa numarul violurilor ar scadea. Sper sa nu va fi ametit prea tare dar adevarul este de ambele parti.

  • Manon says:

   @unu mic: Sunt de acord cu tine,adevarul este de ambele parti. Insa persoanele publice trebuie sa-si lustruiasca discursul, pentru a nu crea confuzii care, iata, starnesc infractorii din noi si le victimizeaza pe ele, persoanele publice. 😉

 5. meda says:

  buna si multumesc pentru mesaj:)
  intr-adevar nu sunt prea multe de spus. pe mine treaba asta m-a revoltat crunt. ar fi interesant de vazut cum ar reactiona individul in cauza daca o femeie din familia lui ar fi intr-atit de lelita balcanica incit sa fie violata.

 6. Unu mic says:

  De obicei persoanele care actioneaza in halul asta si recurg la astfel de actiuni sunt persoane oarecum respinse de societate si cu probleme mintale.
  Oricum eu am o vorba pentru cei ce omoara(deliberat) sau violeaza “Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte” In cazul crimei va ganditi ca ati inteles cum s-ar traduce expresia “Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte” dar ce vrea sa spuna si in cazul violului.
  Va spun imediat: l-as lua pe acel nenorocit si l-as amplasa intr-o camera plina de puscariasi dornici sa-l sodomizeze. El va fi intr-o cutie bagat soar cu curu scos afara, pe acea cutie as scie Acest om (animal) a violat o femeie/copil gandeste-te ca putea fi sotia/copilul tau. Credeti-ma la cum am auzit ca sunt tratati oamenii astia in puscarie prin metoda asta ar fi precum culoarea rosie in fata taurului.
  Sper sa nu fi fost prea dur cu fantezia mea bolnava legata de aceste persoane.

 7. […] deci, pe ultraviolata care nu poate dormi nici pe spate, nici pe burtă, gândindu-se obsesiv la nenea butoi, psihologul care spunea, acum ceva timp, că femeile agresate și-o […]

 8. Irina Grâul says:

  Chiar nu-mi era dor de personajul asta. Profului meu preferat din facultate (de psihiatrie) nu ii placea de el si nici mie…(/&%#¤%&

Leave a Reply